20 marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. Wiemy, że wielu naszych Pracowników interesuje się zdrowym stylem życia i aktywnie wdraża w swoje życie zasady, które mają znaczenie nie tylko dla nich, ale i dla dobra naszej planety. Dlatego zorganizowaliśmy spotkanie z Sylwią Majcher, autorką książki Mniej Mięsa oraz konkursy promujące zdrowe żywienie w ramach działań naszego CSR Team.
Sylwia Majcher jest znana szerokiemu gronu odbiorców jako edukatorka ekologiczna, dziennikarka, autorka kliku książek - w tym bestsellera - Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku. Podczas spotkania nasi Ultimowicze mogli dowiedzieć się, między innymi, czy wszyscy muszą być wegetarianami, żeby uratować świat i na czym polega walka o równouprawnienie białka... :) Webinar jest nie tylko dla wegetarian lub vegan. To spotkanie dedykowane każdemu, kto jest ciekawy nowości, ulepszenia swojego jadłospisu, ale w szczególności dla tych, którzy chcą jeść mniej mięsa, ale nie wiedzą jak zacząć.